Jezusliefde.nl

Jezusliefde.nl

'Ik geef jullie een nieuw gebod dat jullie elkaar liefhebben'


Triest

OverdenkingenPosted by Chandra Wed, December 28, 2016 19:19:03

Er zijn dit jaar grote popiconen heengegaan. Mensen die echt goede muziek hebben gemaakt. Natuurlijk kan je over smaak twisten en sommige gelovigen zullen zeggen dat wereldse muziek niet zonder meer goed is. Het is niet totaal gewijd aan God. Maar dat neemt niet weg dat muziek gewoon een stempel op je leven drukt. Een geheugenspoor in je leven trekt.

Wie denkt er bij bepaalde liedjes niet terug aan de eerste liefde, een vakantie in de zon, een pijnlijk afscheid of een onvergetelijke dag?

Muziek raakt je, brengt je in beweging, kan je meeslepen en gevoelens tot uitdrukking brengen die je niet zo 1,2,3 kunt benoemen. En er is zo veel mooie muziek in zo veel verschillende stijlen.

Terug naar de popiconen die stierven. Afgezien van het feit dat een sterfgeval altijd veel verdriet meebrengt, komt bij het sterven van een bekend persoon ook een lawine van speculaties en roddels op gang. Helaas blijkt dat het spreekwoord ‘waar rook is, is vuur’, in die gevallen regelmatig wordt bevestigd.

Menig icoon valt van zijn sokkel door verhalen over drank, drugs of andere verslavingen. Het zorgvuldig opgebouwde imago wat tijdens het leven ook wel aan erosie onderhevig was maar toch weer werd opgepoetst, wordt stelselmatig onderuitgehaald.

Wil dit zeggen dat de muziek die mensen hebben gemaakt dan opeens niet meer mooi is of niet meer goed of dat die mensen helemaal niet deugden? Dat niet maar het wordt, voor mij, nooit meer onbevangen er is een bijsmaak bij gekomen, er ligt een grauwsluier overheen.

De dood van Jezus, die ook voor velen een soort ‘superstar’ is, was ook niet romantisch. Hij werd verguisd, aangeklaagd, bespuwd, bespot en op de meest vernederende manier, als een misdadiger, gekruisigd. Zijn 'imago' werd in een keer vernietigd en hangend aan het kruis, bleven mensen hem vernederen. Wat zijn dood echter teweegbracht, kon niemand voorzien maar was wel door hem voorzegt: deze tempel (zijn lichaam) zal na drie dagen weer verrijzen en zo is het, volgens ooggetuigen, gebeurd. Hij is gestorven door onze zonden maar heeft ons ,op dat moment, ook verlost van onze zonden (voor wie dit wil aannemen) en dat is een mooi en hoopvol vervolg op een verhaal wat zo wanhopig leek te eindigen.  • Comments(0)//www.jezusredt.nl/#post91